Pécs Egyetemváros kerékpárút

Ez is érdekelhet még...

6 hozzászólás

 1. muir szerint:

  A változás szerintem csakis ennek köszönhető (sajnos): „Pécs-Egyetemvárosi Kerékpárhálózat Fejlesztése” (DDOP-5.1.1-11-2011-0004)

 2. Simor Árpád szerint:

  Érdemes összevetni a megvalósult fejlesztéseket az UrbanCyclr most már nyilvános pécsi kerékpáros „hőmérőjével”, ui. majd’ egy éve bárki megnézheti, merre jár a legtöbb bringás Pécsett (is), így a városvezetők is (persze fontos, hogy minél többen rögzítsük az útjainkat a lapostelefonunkon, névtelenül!). Az appról bővebben itt: http://www.urbancyclr.com/map ill. a fb-n is rákereshetsz.

  A Felsővámház utca nyugati végében a kerékpáros-forgalmat – merőben szabálytalanul és aljasul – rávezetik a körforgalom zebrájára, „brizebra” sehol. Nem csak konfliktusgeneráló hely, de kifejezetten a szabálykövetés ellen hat. Márpedig a kerékpárosok szabálykövetése jottányit sem marad el az autóvezetőkétől (a tavaly tavaszi „brizzia” adatai alapján), és ebből a helyzetből igyekszik rontani az a szakembergárda, amelynek azért – talán van még, aki emlékszik rá – van tagja, aki saját bevallása szerint a meg-nem-engedett egyirányúban jár rendszeresen szembe cangával.

  És így tovább.

 3. Bandus szerint:

  Nem jartam meg be a teljes tavot es jelenleg autoval kozlekedem.

  A masodik kepen lathato keresztezodest naponta hasznalom. Problemasnak tartom, fentrol a Kisflorian utcan erkezve, a kepen nem lathato, de kozvetlenul a sarkon levo haz miatt, semmit nem lehet latni a nekem balrol erkezo kerekparosbol. Szerencsere ez szerintem nem lesz tul forgalmas utszakasz kerekparos szempontbol, igy remelhetoleg nem lesz ebbol problema.
  Esetleg a keresztezodessel szembe a Szent Florian teren elhelyezni egy tukrot, az segitene a jarmuvezetoknek.
  (a keresztezodes http://prntscr.com/2nvmky)

  Nagyon nem remenykedem ebben, hiszen regebben volt tukor a Voroskereszt Felsovamhaz utca keresztezodesevel szemben a buszmegalloban is. Ez egy vihar alkalmaval leszakadt a helyerol, de azota sem potoltak. Google terkepen, meg lathato. http://prntscr.com/2nvkwt.

  Masik eszrevetelem

  A körforgalomból kijövő autóvezető eddig nem találkozott jobbról jövő kerékpárossal – most fog!

  Ez biztosan igy fog tortenni? Illetve tudom igy fog tortenni, mert most is atmegy a kerekparos lenduletbol a zebran es ezutan is atmegy, de a kepen is lathato, a sarga felfestes is jelzi, ott bizony vegeter a kerekparosok szamara az ut. At kellene tolni a kerekpart es a tuloldalon ismet tekerni.
  Annyira megszoktak mar az autosok, hogy latjak kozeledni a kerekparost, mar lassitanak megallnak. Ennek ellenere mindig megalltam gyermekkel es szepen leszalltunk, amit persze jopar autos nehezen viselt es hevesen integettek, hogy guruljunk mar at, ha mar ott varakozik.

  Mohacson megoldhato ez kulturaltan is, ahol a kerekparosoknak van kulon savja a zebra mellet.

 4. Simor Árpád szerint:

  Bocs, de ne már arról szóljon a cangázás, h leszáll-felszáll-leszáll-felszáll-besokall-anyáz! Majd, ha a buszvezető teszi föl a LükeBusz zsenijei által beszerzett alkalmatlan buszokra az akkumulátoros kerekesszékkel érkezőt, na akkor elfogadom, hogy igen. Addig tessék korrektül kialakítani a kereszteződést. Ha szabály, az ui. nem csak az egyik félre nézve szabály. Addig pedig: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152016223544055&set=a.72408134054.74346.55425969054&type=1&theater

 5. Arató Csongor szerint:

  Bandus, igazad van!
  Megnéztem, tényleg annyira kilóg a ház sarka, hogy az autóvezető csak akkor tud kilátni, ha már rajta van a kp. sávon. Jeleztük a problémát az érintetteknek, a PVF Zrt. illetve a BIOKOM Kft. tud intézkedni egy tükör kihelyezéséről.
  Köszönjük!

 6. Csongor szerint:

  Peti_BP végigbringázott rajta kamerával:
  http://www.youtube.com/watch?v=h402T_QiLHI