Magunkról

 

KERÉKVÁROS – pécsi bringás közösségi oldal

Szerkeszti a „Kerékváros” csapat:  mano, fer, sra, ati …  stb.   –  ha ingerenciát érzel a világmegváltásra és egy kis kertészkedésre a honlapon, ha többet szeretnél, mint csak kommentálni mások cikkeit – nosza rajta, csatlakozz hozzánk!

Írj a webmesternek!

———————————————————————————————————————————————–

Kerékváros  –  a nyomtatott formában megjelenő pécsi bringás újság

1996 – 2009.

Jó két évtizede, 1996-ban nagy elszántsággal és lelkesedéssel indítottuk Pécs első ingyenes kerékpáros-környezetvédő újságját, a Kerékváros-t. Célunk a városi kerékpározás – mint a leginkább környezetkímélő közlekedési mód – elterjesztése és támogatása volt. Lapunk eszköz kíván lenni az ehhez szükséges autófüggetlen társadalmi közgondolkodás kialakításában. Felvállaljuk a kerékpárosok érdekvédelmét helyi és – egyes kérdésekben – országos szinten is. Az élet azonban nem csak munkából áll! Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a nyári szabadság és tavasztól őszig a hétvégék eltöltésének legjobb módja a bringatúrázás. Fórumot, túraajánlatokat, éves programot kínálunk azoknak, akik ezt hasonlóan gondolják!

Itt pedig említsük meg azoknak a nevét, akik az elmúlt 14 évben cikksorozatok szerzőjeként, rovatvezetőként, tördelőszerkesztőként, terjesztőként, nyomdai, grafikai, és számítógépes munkákkal vagy más módon segítették a KV-t: Balázs József, Baumann Timea, Bimbó József, Cser Valér, Erdelecz Teréz, Eszik Attila, Gerentsér Gábor (alapító kiadó), Gölcz Zoltán, Hirth István, Horváth Krisztián, Ivasivka Mátyás, Jancsik Roland, Jolánkai Géza dr, Kelemen Zoltán, Keményfi Balázs, Kengyel Péter, Kiss Szilvia, Léphaft Pál, Lévai Gábor, März Éva, Milota Péter, Molnár F. Tamás dr, Nagy Levente, Németh Tamás, Novotny Iván dr, Orbán Jutka, Sárszegi Attila, Simor Árpád, ifj. Tamás József, Timkó Tamás, Todd Wofchuck, Tóth László, Arató Csongor (alapító szerkesztő) … és még sokan mások!

Kerékváros

A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub lapja
Alapította a Környezetünkért Közalapítvány
Alapító kiadó: Gerentsér Gábor (1996-2004)
Alapító szerkesztő: Arató Csongor (1996-2009)
On-line változat design: Lévai Gábor
A Szerkesztőség postacíme: 7624 Pécs, Ferencesek u. 20.
E-mail: kvszerk(kukac)freemail.hu

A Pécsi Túrakerékpáros Klubról bővebben:
http://ptkk.baranya.com