Kritikus Tömeg Pécs!

Ez is érdekelhet még...

1 hozzászólás

 1. Csongor szerint:

  Már régen érlelődött bennem a kérdés és most megkérdezlek Titeket a tegnapi felvonulás kapcsán, hogy mit lehetne tenni a sok szabálytalan főútvonalon biciklizővel szemben? Nem lehetne valami pályázati pénzből az egyetemeken egy kis felvilágosítást tartani a KRESZ-ről? Vagy egy szórólapon átadni a védett (kijelölt) útvonalak rajzát?

  Azon már meg sem lepődök, hogy a Felsővámház utcán elkészült fél-kerékpárutat senki sem használja és az eléggé szűkre szabott úttesten tekernek. Eleinte kiszóltam nekik, de most már látom, hogy semmi értelme főleg, mert a kerékpárút járhatatlan a parkoló autók miatt- mellesleg megértem az ott lakókat is, hogy a háza előtt meg szeretne parkolni, ahogy tette ezt 20-30 évig.

  Tegnap az orrom előtt előzgetett jobbról egy biciklis (Felsővámház u), majd egy lejtős részen begyorsulva (Farkas István u.) egy megállni kényszerülő autót próbált jobbról kikerülni és nekiment, megsérült az (akkor már álló) autó, szerencsére a biciklis nem, aki továbbtekerve szépen kikanyarodott a 6-os útra.
  És a buszpályaudvar csomópontban is rászóltam pár napja egy lányra, hogy főútvonalon nem kellene az autók közt egyensúlyozni, balra kanyarodni belső sávból, mire még neki állt feljebb.

  Az rendben van, hogy közlekedniük kell valahol, de már félek, hogy börtönbe kerülök miattuk, mert elém kacsáznak egy főúton. Vagy a gyalogátkelőn hirtelen ott teremnek és áthúznak előttem, nem pedig leszállnak és áttolják.

  Minden esetre most nagyon résen vagyok, mert előkerültek a biciklik és nem a gyerekekkel van baj, ők szépen a védett utakon mennek, de néhányan nagyon bíznak az őrangyalunkban.

  Éva

  „név és cím a szerkesztőségben”