KOZÁRMISLENY – PÉCS

Kerékpárútvonal javaslat, vázlatterv Pécsi Túrakerékpáros Klub, Máthé Péter

KOZÁRMISLENY – PÉCS

Kozármisleny és Nagyárpád között alig 2 km a távolság.
Az első 2003-as útvonal javaslatok óta megépült az M60 autópálya csatlakozó útja, ez némiképp átrendezte a terepet és a lehetőségeket: Kozármisleny József Attila u-tól makadám burkolatú út épült az autópálya bekötőútig. A Nagyárpádig tartó szakaszon viszont elszántották a földutat.

Kozármisleny – Pécs kerékpárút terv (Keményfi Balázs javaslata, 2014.)

– Térképvázlat 2003
A 2003. évi kerékpárút javaslat átdolgozásra szorul a nemrégiben megtörtént útépítés miatt.
Napi városba járáshoz a forgalmatlan, biztonságos, lehető legrövidebb kerékpárút a legalkalmasabb: gyorsabb, nem beszélve az építési költségekről, az elkészült út fenntartásáról.
Az alábbi térképvázlaton szereplő javaslatban kb. 800m kerékpárút építésével, megoldódna Kozármisleny Nagyárpáddal való összeköttetése. (…nem beszélve arról, hogy a vasúthoz vezető kerékpárút használatával még akár vasúti megállóhelye is lehetne Kozármislenynek.)
– Térképvázlat 2012
———————————————————————————————————–

Kozármisleny – Pécs kerékpárút terv 2012. (Máthé Péter javaslata)
– Térképvázlat
„Én gyakran járok a két település között és ismerek egy útvonalat, ami ugyan km-ben egy kicsit hosszabb, de többé-kevésbé végig követi a patakok vonalát, gyönyörű környezetben fut (halastavak, rétek, legelők mellett) és megoldható, hogy az új utat ne szintben keresztezze, hanem alatta menjen el a kerékpár útvonal (a vasutat sem szintben keresztezi). Az útvonalnak a középső 1/3-a kritikus, mivel hepehupás és gyakran sáros, de kis ráfordítással lehetne egy jól járható útvonalat kialakítani.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük